Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

WORKSHOP 2014

2014.04.03

sdc13122.jpgILLUZIÓ ÉS VALÓSÁG A MŰVÉSZETI PIACON
WORKSHOP 2014
A workshop célja, hogy elősegítse a művészet, oktatás, gazdaság valamint a média különböző területein dolgozó szakemberek tapasztalatcseréjét. A feltörekvő művészeti régiók kortárs galériái a legkülönbözőbb stratégiákkal vesznek részt sikeresen nemzetközi vásárokon – de vajon kinek és mitől vagyunk érdekesek? Milyen technikák és lehetőségek segíthetik a galériák globális piacra való kijutását?
 
TÉMÁK
Bosznai Tibor
Művészeti marketing a gyakorlatban
 
A művészet élvezete kevesek kiváltsága, még kevesebbekben van tehetség műalkotás létrehozására. A művészet - ez közhely - nem áru, nem eladható. Minden ezzel ellenkező állítás a konkrét helyzet elemzése során cáfolható, ez történik a Holdudvar Galéria tevékenységének áttekintésekor is.
 
dr Czoma László
A finanszírozási rendszerek változása
 
A magyar kortárs művészeti szakma saját létét érzi fenyegetve azáltal, hogy az állam drasztikusan csökkentette a fenntartásukra fordított pénzeket. Tényleg indokolt-e a művészet állami támogatásának fenntartása Magyarországon és kitől kell példát vennünk egy új és működő modell létrehozásához?
 
Énekes Ferenc
A nyilvánosság arcai
 
A művészetfogyasztó közönség véleményének megjelenése médiamix alkalmazásával közvetlenné vált. Típusai sokfélék lehetnek: a támogató vagy konform, kritikai és polarizált. Az internetes információözön kézben tartása, kezelése és befolyásolása az elmúlt években mind fontosabb témává vált a művészetek piacán is.
 
Maus György
Moderátor

Az EforArt Workshop szerkesztője, közreműködője és irányítója. A Workshop koncepciójának, forgatókönyvének, és programjának tematikus kialakítója.

 

Ali Saghati
Kapcsolati háló, mint indikátor
 
A művészek, kulturális szakemberek, valamint az állami szervezetek között kialakuló társadalmi, kapcsolati tőke, mint a cselekvést elősegítő erőforrás a társadalmi struktúra bevezetését jelenti a racionális döntések paradigmájába. A társadalmi tőke az aktorok közötti kapcsolatok struktúrájában jelenik meg, ami bizonyos cselekvéseket segít elő. Lényeges eleme az információ áramlás, mely a társadalmi cselekvés alapját képezi.
 
dr Simay László
A demokratizálódó művészet 
                            
A különböző művészeti és tudomány-területekről származó forrásokból világosan kirajzolódik a folyamat, amely tendenciájában a művészeti tevékenységek közösségi megélése felé mutat. Ennek a folyamatnak a történeti - illetve az ezen keresztül láthatóvá váló eszmetörténeti – vizsgálatával a változás íve jól követhető és érthetően ábrázolható.
 
Időpont
2014. 04. 25. 17:30-20:30
Helyszín
1027 Budapest, Margit körút 2.
Regisztráció
EforArt Gallery
Telefon: +36(1) 200-6362
Mobil: +36(30) 90 43 721
E-mail: matrix11@t-online.hu.
A részvétel ingyenes